Wat is kracht?

 Posted by on 15 juni 2011  Balans
jun 152011
 

mannelijke en vrouwelijke krachtDe laatste jaren hoor of lees ik steeds vaker het woord ‘kracht’. Vroeger kende ik dat woord vooral in de betekenis van lichaamskracht, dus spierballen, gespierde taal, vitaliteit en overheersing. Deze kracht kun je aan de buitenkant waarnemen, bijvoorbeeld aan de omvang van je spieren, de woorden die je gebruikt, de frisheid van je huid en aan je houding. In onze cultuur zien we dit als typisch mannelijke kracht.

Steeds vaker wordt het woord kracht echter ook gebruikt in de betekenis van ‘mensen in hun kracht zetten’ of ‘voel waar je kracht zit’. Deze kracht kun je niet aan de buitenkant waarnemen, je kunt hem niet rechtstreeks zien of horen. Hij zit van binnen en is daarmee de vrouwelijke kant van kracht. Deze kracht komt tot uitdrukking in ons zelfvertrouwen, de vrijheid waarmee we ons leven leiden en in alle vormen van zelfexpressie. Het is een geestelijke kracht, die gelukkig steeds meer erkend wordt.
Het is kracht in de zin van innerlijk leiderschap.

Zoals je weet heb ik een speciaal programma ontworpen om je te helpen je mannelijke en vrouwelijke kracht evenwichtig in te zetten. Om het dit jaar een bijzonder tintje te geven is er in de maand juli een summercourse speciaal over dit thema: de Masterclass ‘Krachtig Functioneren’.
Het wordt een inspirerende course, waarin we – als het weer het toelaat – ook de natuur aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug opzoeken.

Je kunt je hier aanmelden.

Comments are closed.