Met leuk werk leef je langer

 Posted by on 7 april 2011  Onderzoek
apr 072011
 

Met leuk werk leef je langerIn de nieuwsbrief van de NOBCO stond laatst dat uit onderzoek blijkt dat mensen die hard werken en laat met pensioen gaan, langer leven. Een belangrijke voorwaarde is wel dat je het werk dat je doet echt leuk moet vinden.

Onderzoek met looptijd van 90 jaar
Recent is een zeer langlopend onderzoek afgerond dat reeds in 1921 was opgezet door Lewis Terman, psycholoog aan Stanford University. Hij startte een onderzoek waarbij meer dan 1500 Amerikanen in een periode van 90 jaar werden gevolgd. Helaas stierf de onderzoeker (op 100-jarige leeftijd) voordat zijn onderzoek afgerond was, maar gelukkig werd het stokje overgenomen door enkele andere onderzoekers. De conclusies uit dit onderzoek zijn samengevat in het ‘The Longevity Project’.

Veel mythes over gezond ouder worden
De onderzochte personen met een succesvolle carrière leefden het langst. De mensen die van baan naar baan leefden, zonder duidelijke progressie, hadden een beduidend kortere levensduur. Dankzij het onderzoek zijn er veel mythes ontkracht met betrekking tot gezond ouder worden. Zo bleek bijvoorbeeld dat weinig stress, positief denken, het leven niet te serieus nemen, niet te hard werken of vroeg met pensioen gaan, juist geen voorwaarden zijn om gezond oud te kunnen worden.

Goed nieuws voor de regering
Dit onderzoek zal onze huidige regering prima uitkomen als het gaat om de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Echter, dit zal alleen goed kunnen werken als werknemers de mogelijkheid krijgen om te onderzoeken welk werk werkelijk bij ze past. Hierbij is mogelijk een mooie rol weggelegd voor coaching.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.468 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>