Verbindend Communiceren

 Posted by on 17 maart 2011  Communicatie
mrt 172011
 

In een andere blogpost vertelde ik over verbinding. Hoe dat thema plotseling in mijn leven kwam en hoe waardevol het is om vanuit verbinding met jezelf en anderen te leven. Sindsdien heb ik het thema verder uitgewerkt in de workshop ‘Verbindend Communiceren’ die half april plaatsvond.
De workshop ‘Het geheim van een goed gesprek’ die ik vaker had gegeven, heb ik radicaal omgegooid, waardoor het accent kwam te liggen op het in verbinding komen met jezelf en van daar uit de verbinding aangaan met de ander. Hoe doe je dat? Wat zijn je ervaringen als je in verbinding bent? Wat maakt dat de verbinding weer wordt verbroken? Wat ervaar je dan?
Stuk voor stuk interessante vragen waarop we met behulp van voorbeelden, eigen ervaringen en oefeningen een antwoord hebben gezocht.

De toepassingsmogelijkheden in je eigen praktijk zijn legio. In verbinding zijn met jezelf en met de ander maakt het makkelijker om te krijgen waar je op uit bent. In de workshop krijg je handvatten voor gesprekken met jezelf, met je collega’s, je leidinggevende, je interne en externe klanten, je familie en vele anderen.

Een van de deelnemers mailde me een paar dagen later: “Ik merk dat ik met meer compassie en meer vanuit mijn eigen gevoel naar de ander kan communiceren. Ik kan nu ook beter zien dat ‘ik ik ben’ en ‘jij bent jij’, en dat de ander anders denkt, vanuit een ander gevoel en andere kaders. Dat heeft me al enorm geholpen op mijn werk met degene die ik moet inwerken en waarvan ik denk dat ze het niet kan. Ik kon nu veel meer geduld voor haar opbrengen en haar respecteren in haar eigenheid. Ook heeft de workshop me geholpen mezelf te respecteren voor wie ik ben en dat ik mag zeggen wat ik denk en voel. Dat is prettig!”

Kijk in de agenda voor de data. Je kunt je hier aanmelden.

Comments are closed.