Mijmeringen

 Posted by on 21 december 2010  Nieuws
dec 212010
 

Vandaag is de kortste dag van het jaar. Uit de speakers komt de sfeer van Kerstmis en vrede op aarde. Van achter mijn computer zie ik buiten besneeuwde bomen. Ik hoor niets, ook niet van de vogels die in dat witte tafereel hier en daar op een tak gaan zitten waardoor een toefje sneeuw naar beneden dwarrelt. In de lucht trekt een zwerm vogels voorbij, richting het zuiden. Ze vinden het blijkbaar te koud hier. Ze doen me denken aan de zwerm in mijn vorige blog. In gedachten ga ik terug naar het moment waarop ik dat blog schreef: het was september, de zomer was net voorbij.

Al doende verzink ik in mijmeringen over het afgelopen jaar, die onbedoeld overgaan in een heuse evaluatie. Als ik mijn evaluatie afrond stemmen de resultaten mij tevreden. Door de recessie waren er wel minder opdrachten, maar er was nu tijd om te zoeken naar effectieve vormen van samenwerking. In dat proces was het cruciaal helder te hebben wat mijn sterke kanten zijn en hoe ik die naast anderen kan en wil inzetten. Samenwerking of niet, de hernieuwde focus op de vraag: “Wie ben ik en wat wil ik?” maakt mij sterker.

Ik wens het ook jou toe en alle mensen die je dierbaar zijn.

Comments are closed.