mei 122010
 

draagvlak creëren voor besluitenDit jaar worden hier in de omgeving de bestuurlijke partijen (overheid, politiek en vertegenwoordigers van de burgers) uitgenodigd om het Consentspel te spelen en de daarbij behorende aanpak te gaan hanteren in de bestuurlijke besluitvorming.

Misschien kan deze alternatieve vorm van besluitvorming ook waardevol zijn in jouw organisatie. Hoe worden daar besluiten genomen? Neem je de beslissingen samen en ben je er dan tevreden over of worden ze door de leidinggevende genomen en wordt er achteraf over gemopperd? Gaat er veel tijd en energie verloren met pogingen om compromissen te sluiten? En bieden die compromissen een oplossing waar betrokkenen werkelijk tevreden over zijn? Veel vragen, die niet alleen in de politiek maar ook elders spelen.

Een alternatieve manier om besluiten te nemen is dat je in de voorbereiding naar een win-win-win situatie streeft, zodat alle betrokkenen achteraf goed kunnen leven met het besluit. Dat vraagt van alle betrokkenen dat ze samen moeite doen om een creatieve oplossing te vinden voor ieders overwegende bezwaren.
Als je de methodiek goed toepast, is het minder tijdrovend om goede besluiten te nemen en voorkom je slepende kwesties na afloop. Het komt ook de onderlinge relaties op de werkvloer ten goede.

Een keer het Consentspel spelen?

Ik laat je graag via het Consentspel kennismaken met deze manier van besluiten nemen, zodat je ontdekt wat ervoor nodig is om besluiten voor te bereiden en hoe het proces in zijn werk gaat, zodat je werkelijk draagvlak krijgt voor je keuze. Het spel duurt – inclusief de nabespreking – ongeveer een dagdeel.
Neem contact op, dan plannen we een datum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.469 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>