apr 122010
 

spelen met talentenWat kan ik en wat wil ik? Veel mensen worstelen met deze vragen bij het vormgeven van hun loopbaan. Het is vaak moeilijk om het antwoord te geven.
Nu stuitte ik een tijdje geleden op een bordspel dat je op een speelse manier helpt ontdekken hoe je je loopbaandromen waar kunt maken.
Het eerste deel van het spel gaat over je uitgangssituatie: je huidige omgeving (waar ben ik), je talenten (wat kan ik), je interesses (wat vind ik leuk) en je waarden (wat vind ik belangrijk). Het tweede deel stimuleert je om in actie te komen en je toekomst vorm te geven: je doelen (wat wil ik), talentontwikkeling (wat wil ik leren) en de gewenste omgeving (waar wil ik zijn).

Als je het spel in je eentje speelt is het lastig om eerlijk te zijn en je zoektocht serieus aan te gaan. Een facilitator of coach kan je helpen bij het vinden van de echte antwoorden; die vraagt door als je teveel aan de oppervlakte blijft en confronteert je met vaagheden en tegenstrijdigheden. Het leukste is het om het spel met meerdere deelnemers te spelen (vier is het maximum); dan kunnen je medespelers je helpen om het beeld compleet te maken. En jij kan op jouw beurt hen helpen met hun zoektocht.

Workshop

Spreekt het je aan om met je talenten te spelen en op zoek te gaan naar werk dat bij je past? Dan nodig ik je uit om het spel hier in mijn praktijk te komen spelen. Het spel duurt een dag en de kosten voor alle deelnemers tezamen zijn € 500. Na afloop heb je glashelder waar je wensen en sterke kanten liggen en vooral hoe je daarmee concreet aan de slag kunt. Je kunt het spel als enige deelnemer spelen; dan zijn alle kosten voor jou. Je kunt ze ook delen met andere deelnemers. Als je met z’n vieren bent, betaal je dus maar € 125.

Je kunt je hier opgeven, dan neem ik contact met je op voor een concrete afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.469 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>