Stilstaan bij wat er is

 Posted by on 4 maart 2010  Verbinding
mrt 042010
 

stilstaan bij wat er isUit mijn dagboek – een passage over verbinding

Een paar maanden geleden kwam ineens het thema verbinding in mijn leven. Ik zag het overal, net zoals wanneer je een groene auto hebt gekocht en ineens overal groene auto’s op de weg ziet. Verbinding was er soms bij een treurige vriendin die zei dat ze in contact kon zijn met haar verdriet of bij een collega die zich verbonden voelde met de kernwaarden van zijn organisatie.

Andere keren ving ik een glimp op van waar het bij verbinding met je authentieke zelf om gaat. De ene keer was dat in een overleg waar ik wel lijfelijk aanwezig was, maar mentaal al lang was vertrokken: ik was absoluut niet in verbinding met wat zich daar afspeelde. Of ik betrapte mezelf erop een sociaal wenselijk antwoord te geven op een vraag, terwijl ik er eigenlijk anders over dacht.

Een derde keer was het mijn coach die me vroeg om verbinding te maken met mijn vraag omdat ik mij niet kon focussen en mijn gedachten alle kanten op schoten. Erg indrukwekkend was het compliment van een trainer toen ik iets over mezelf vertelde vanuit verbinding met mijn authentieke zelf, precies op een moment dat de ervaring van verbinding nog in mijn lichaam was.

Ook gebeurde het dat ik bij het surfen op het internet steeds opnieuw het woord verbinding tegenkwam, mensen om mij heen het woord gebruikten, mijn oog viel op boeken met het woord verbinding in de titel. Het hield niet op. Het leek alsof de hele wereld bezig was met verbinding en al deze signalen erop wezen dat het nou eindelijk tijd werd dat ik door had hoe belangrijk ‘verbinding’ is.

Ik kreeg er genoeg van en besloot de signalen serieus te nemen. Telkens als ik ‘verbinding’ tegen kwam onderwierp ik het aan een nader onderzoek, zowel wat het veroorzaakte als wat het met me deed. Ik begon fysiek te ervaren en herkennen wat het is om werkelijk ‘in verbinding’ te zijn. Ik ontdekte dat door de verbinding met mezelf mijn innerlijk weten, mijn intuïtie de ruimte krijgt. Wat een rijkdom!

Nu ervaar ik weer passie in mijn leven en werk en voel ik mij niet meer afhankelijk van de goedkeuring van anderen om te doen wat goed is voor mij of belangrijk. Ik ben in verbinding met mijn eigen kern en ervaar een diepe wijsheid die me kracht geeft en moed. Ik voel me zelfbewust en zeker…. Ik besloot om voortaan alleen nog maar vanuit verbinding met mezelf te handelen: van binnen naar buiten.

Nu jij

Ik nodig je uit om eens te onderzoeken of jij ‘verbinding’ ervaart in je leven. Stel jezelf bijvoorbeeld deze vragen:
- Wat is er precies aan de hand?
- Wat gebeurt er in je lichaam? Waar ervaar je warmte/kou, druk of een tinteling?
- Wie is er nog meer aanwezig? Hoe is de sfeer?
Als je dit onderzoek zonder oordeel of interpretatie uitvoert kan het je veel opleveren.
Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.469 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>