Even glimlachen

 Posted by on 7 juni 2009  Balans
jun 072009
 

Het afgelopen jaar kreeg ik er een nieuwe hobby bij: golfen. In het begin had ik er veel moeite mee om voorrang te geven aan dit ‘saaie spel voor ouden van dagen’ boven het energie gevende, zo lekker interactieve tennisspel. Inmiddels speel ik vaker golf dan tennis en met plezier. Los van dat het een heerlijk ontspannende bezigheid is in een altijd fraaie omgeving, leert het me veel over mezelf en over mijn gedachten en overtuigingen.

golfspelZo las ik in een tijdschrift het advies “probeer nooit aan meer dan 300 dingen te denken tijdens je swing”. Ze zeggen er dan niet bij hoe je dat als beginnend golfer voor elkaar krijgt…

Enfin in het zelfde tijdschrift stond een kort verhaal dat ik je niet wil onthouden. Het gaat over een golfer die op zaterdag thuiskomt bij zijn vrouw na zijn wekelijkse rondje golf. Dan speelt zich de volgende dialoog af:
vrouw: Waarom speel je toch nooit meer met Hans?
man:   Zou jij nog willen spelen met iemand die regelmatig vals speelt, vloekt na iedere misslag, altijd een te lage score noteert en de hele ronde niets anders doet dan zeuren over de kwaliteit van de baan?
vrouw: Nee, natuurlijk niet.
man:    Nou, Hans ook niet.

Wist je dat lachen een van de beste manieren is om je humeur te verbeteren? Probeer het eens uit: lachen ! en daarna heb je een beter humeur. Nooit meer somber!?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.469 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>