mrt 132008
 

alle ballen in de luchtVorig jaar was een druk jaar voor mij. Gewoonlijk vind ik het heerlijk om veel bordjes in de lucht te houden, maar deze keer was het anders, het was té druk. Ik had mijn vermoeidheid eerst niet in de gaten en werkte stug door aan de vele ideeën die ik in praktijk wilde brengen. Maar in toenemende mate kreeg ik lichamelijke klachten die het onmogelijk maakten om door te gaan. In mijn geval: duizeligheid en concentratieverlies. Vlak voor de zomer oordeelde de huisarts: “Mevrouw, u bent overspannen.”

Beng! Daar zat ik dan, als coach nog wel! Ik kon mijn oren niet geloven. Dat kon niet waar zijn! Ik zou het toch moeten weten? Ik vertelde immers aan mijn klanten hoe zij moesten omgaan met stress en hoe ze konden voorkomen dat ze burn-out zouden raken. En dat werkte! Nu overkwam het mij zelf…

Maar de huisarts had gelijk. Omdat ik al na een of twee uurtjes werken moe was, zat er inderdaad niets anders op dan drastische maatregelen te nemen om (vooral mentaal) tot rust te komen. Uit allerlei hoeken schoten mensen me te hulp met goede raad en daad. En ondanks dat ik gewend ben om problemen in mijn eentje op te lossen heb ik dankbaar gebruik gemaakt van alle hulp die op mijn pad kwam.

Het duurde ruim een half jaar om mezelf weer op te rapen, genoeg energie op te doen en weer geïnspireerd aan de slag te gaan. Het was een periode van ‘naar binnen gaan’ om het antwoord te vinden op de vraag waarom mij dit overkwam en wat er moest veranderen om weer goed in mijn vel te komen en blijven. Ik werd steeds opnieuw geconfronteerd met elementen in mijn levensstijl, mijn gedrag, mijn patronen en keuzen die niet in mijn voordeel werkten.
Inmiddels maak ik andere keuzen en heb ik mijn levensstijl en -ritme aangepast aan wat goed is voor mij.

Mijn ervaringen heb ik verwerkt in de workshop ´Energie in balans´ die regelmatig plaatsvindt.

Profiteer van mijn ervaringen en
voorkom dat jij ook uit balans raakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

1.469 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>